Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Nejkřehčí rodinný poklad

Ingredience

80 g másla
30 g moučkového cukru (může být i ovoněný vanilkou)
1 žloutek
100 g hladké mouky
špetka soli
100 g vlašských ořechů, mletých
trocha nastrouhané kůry z biocitronu
vanilkový cukr smíchaný s moučkovým cukrem na obalení

Příprava jídla
1. Máslo utřete s cukrem do světlé pěny, přidejte žloutek, pak prosátou mouku se solí, ořechy a citronovou kůru a zpracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na hodinu odležet do lednice.

2. Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte tenký váleček, ten rozkrájejte asi na 5cm kousky a tvarujte z nich malé rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut dorůžova. Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *