Linecké cukroví

Linecké cukroví

Ingredience

350 g hladké mouky + na podsypání
150 g mletých pražených mandlí
260 g moučkového cukru, prosátého
1–2 sáčky vanilkového cukru

2 vejce
1/2 lžičky mleté skořice
2–3 rozdrcené hřebíčky
špetka soli

nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
250 g másla
domácí džem na slepování, nejlépe rybízový

Příprava jídla
1 . V míse smíchejte mouku, mandle a oba cukry, přidejte vejce, koření, sůl a citronovou kůru. Přistrouhejte kostku másla a vypracujte nelepivé těsto. (Pokud stále lepí, podsypejte ho moukou.) Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 24 hodin odpočinout.

2 . Troubu rozpalte na 180 °C. Těsto rozdělte na části, na pomoučněné ploše je vyválejte na tenký plát, z něj vykrajujte tvary (nezapomeňte na ty s otvorem!) a skládejte je na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte 5–10 minut nebo dokud nezrůžoví. Nechte vychladnout, slepte džemem a dejte do krabice rozležet.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *